vene ale gatului. 26.1.2018.luiza, barcelona, españa
Venele ale capului și gâtului
- Venele ale capului și gâtului
- vena jugulară internă [cavă jugularis interna, PNA]
- vena jugulară externă [cavă jugularis extern, PNA]
- vena jugulară Anterioare [jugularis anterior, PNA]
- Posterior vena jugulară [jugularis posterior, PNA]
- circulația venoasă a sistemului și structurilor dentare perimaxilares
- Review Întrebări
- bibliografie
Se vede în fotografia regiunea carotida stanga, unde se poate vedea artera carotidă și nervul nuemogástrico din stânga; Ea deține clemă de terminare anatomice vena jugulară internă.
Catedra de Anatomie descriptivă și topografic I uman, Stomatologie , Universitatea de Nord; Laboratorul de Anatomie, Facultatea de Medicină din Universidad del Norte, Asuncion - Paraguay .
1. venele capului și gâtului
Drenajul venos al capului și gâtului este constituit dintr-o serie de vene, printre care putem aminti:
2. vena jugulară internă [cavă jugularis interna, PNA]
Aceasta este vena prin satelit a arterelor carotide [primitive] interne și comune, formează numai sistemul jugulară profund .
2.1. consideraţii
Reprezintă venele principale colector trunchi de craniu, feței și gâtului anterioară.
Calibrul vena jugulară internă este considerabilă: 9 mm în partea de sus, ajungând la 11 și 12 mm în partea de jos.
La capătul său superior o dilatare: a Golful vena jugulară , iar capătul inferior este localizat în interiorul vena jugulară ; Se pare că, la varsta de 5 sau 6 ani.
2.2. sursă
In sinusurile venoase ale durei sau sinusuri (. Dug din grosimea durei, a se vedea figura 1), sunt incetarea venelor ale creierului si orbita; Este în baza craniului, în porțiunea exterioară a jugular fosei posterioare gaura alungită, în care numitul converg sinusurile venoase.
Fig. 1. sinusurile venoase ale durei.
(Modificat Latarjet - Ruiz Liard)
2.3. completare
În spatele articulației sternoclaviculară, unindu -se cu (confluent yugulosubclavio, vezi Fig. 2 și Fig. 3) , vena subclavie pentru a forma vena brachiocefalic (vena brahiocefalic).
2.4. mod
Din gaura alungită posterior coboară în gât și este îndreptat oblic în jos, înainte și spre exterior, prima ataºat fața posterioară a arterei carotide, jur oarecum mai jos pentru a înregistra partea exterioară a acestuia.
2.5. relații
- a. Gulf vena jugulară: ședere în fosa jugulară, mijlocie a feței posterioare a osului petroasă; în anterolateral se referă la cavitatea timpanică și pe spate cu urechea internă.
- b. porțiune superioară sau retroestíleo [laterofaríngeo] spațiu: de la Golful vena jugulară internă la unghiul mandibulei (gonion); înainte: procesele transversale ale vertebrelor cervicale; în spatele: estíleo sept; Out: faringe; interior: burtă posterior de mușchi digastric și sternocleidomastoidian. In unghiul format de artera carotidă internă și vena jugulară internă sunt glosofaringian, nervii spinali și vag, este situat în spatele ganglionul inferior al vagus, nervul hipoglos pe marginea interioară a venei; ganglionului cervical superior al simpatic este elementul posterior.
- c. Midportion sau regiunea carotidiană superioară variază de la unghiul mandibulei la trecerea vena jugulară internă cu mușchiul omohyoid (vezi fig . , Sub mușchiul sternocleidomastoidian 5); nervului vag se află în spatele jugulară internă și artera carotidă internă și artera vena carotidă comună. Ramura descendent din plexul nervoase cervicale traversează suprafața exterioară a venei. Împărtășiți relațiile bifurcația carotidei (vezi fig. 4).
- d. Carotide porțiune inferioară sau regiunea inferioară de mușchi omohyoid la trunchiul venos brahiocefalic (vezi Fig.5.); înainte: inserarea inferioară a mușchiului sternocleidomastoidian (triunghi Sedillot), în spatele: marginea interioară a mușchiului scalen anterior, navele vertebrale, artera tiroidiană inferioară și vena subclavie. Nervul vag este situat în interiorul și în afara nervului frenic.
2.6. Valize (afluenți)
Are trei trunchiuri afluenți majore (vezi figura 6.):
- portbagaj Tirolinguofacial.
- portbagaj temporomandibulare.
- portbagaj Auriculooccipital.
2.6.1. portbagaj Venoase Tirolinguofacial
influentului voluminoasă se termină la fața frontală a venei jugulare interne, până la partea de sus a cartilajului tiroidian, format prin confluența venelor din fata, limba si glanda tiroida, uneori , este , de asemenea , adaugă vena faringian.
Cel mai comun aranjament este după cum urmează:
- Vena tiroidă superioară.
- Vena lingual.
- vena facială.
Uneori altă venă se adaugă la trunchiul colector, vena faringian, fiind astfel constituit trunchiul venos tirolinguofaringofacial (inconstant).
2.6.1.1. Tiroidiană cavă superioară
Insoteste artera omonimă apare din partea de sus a cartilajului tiroidian are doi afluenți faringiană și laringiană venulelor.
2.6.1.2. venă lingual [lingualis Vena, PNA]
trunchi scurt, format prin confluența a trei vene (vezi Fig. 7):
- 1. venelor profunde.
- 2. vene dorsale.
- 3. vene renine (vene comitans hipoglos).
Venele profunde însoțesc artera linguală profundă; dorsal venele formeaza un plex venos remarcabil in spatele „V“ linguală; venele renine sunt situate pe fiecare parte a frenul lingual, urmați calea nervului hipoglos.
2.6.1.3. vena faciala [Vena facialis, PNA]
Începe la colțul ochiului, cu numele de vena unghiulară nazolabial se pliază picături și atinge unghiul anterior al mușchiului maseter în cazul în care acesta se termină la înălțimea osului hioid. In fata se duce în jos pe spate și în sub mușchii zigomatic (vezi fig. 8), mușchi buccinator exterior (vezi fig. 10) , în cazul în care acesta este atașat la conductei parotidiană (parotidă), pentru a ajunge la marginea de conducere maseter, în cazul în care vena se află în spatele artera omonimă in gat vena acest front. În timpul cursului său veți primi mai multe nume: preparatas venele în frunte, vena unghiulară , la colțul interior al ochiului și vena facială în sine și în restul călătoriei lor.
Principalele afluenților săi sunt:
- 1. Venele aripă a nasului.
- 2. labială vena coronariană superioară.
- 3. cavă inferioară buze coronariană.
- 4. maseterinas venele anterioare.
- 5. alveolar Vena.
- 6. Vena submental.
- 7. Vena Palatina inferioare.
- 8. Vena submaxilar.
anastomoza faciala:
- 1. vena oftalmică prin vena unghiulară.
- 2. pterigoizi plexul venos prin vena profunda faciala (vena oftalmofacial Walter de albi sau vena alveolar).
- 3. vena jugulara anterioară prin vene submentonieri.
- 4. vena jugulară externă prin comunicarea intraparotid vena (retromadibular, vezi Fig. 11).
- 5. alveolar plexul venos prin vena alveolar.
- 6. vena jugulară internă.
2.6.2. portbagaj temporomandibulare
În interiorul glandei parotide convergența venelor superficiale temporale și maxilar este situat la nivelul condilului al gâtului mandibulare; este originea veche a vena jugulară externă, și care este considerată în prezent ca un colector cruste de trunchi este vena facială posterioară germană (vezi Fig. 6).
2.6.2.1. Superficial Temporal Vena
Este artera omoloagă prin satelit, situat în fața acestui; auriculotemporalnerve se află în spatele. Descinde în fața pinna, suprafață traversează arcul zigomatic și vine împreună în gâtul condilului mandibular.
Jgheaburi piele scalp, urechi, glanda parotida, articulare temporomandibulare ( TMJ ), pleoape și feței. Afluenți sunt după cum urmează:
- 1. media temporară Vena.
- 2. Venele headphones anterioare.
- 3. venele transversale ale feței.
- 4. Venele parotide
2.6.2.2. vena maxilar
- 1. Primul grup: născuți între mandibulă și mușchii pterigoizi; Ele formeaza plexul venos pterigoizi .
- 2. A doua grupă: se pare departe de pterigomaxilar gravă a forma plexul venos alveolar .
După originea în vena sfeno-palatină are două variante:
- 1. Du-te prin capsa retrocondíleo Juvara cu artera maxilară de mai sus și mai jos auriculotemporalnerve.
- 2. plexuri venoase: pterigoizi (se confruntă cu mușchiul pterigoizi lateral) și alveolar (tuberozitatea maxilară).
Vena facială și trunchiul temporomandibulare sunt vasele principale care drenează de sânge de pe față.
2.6.3. Auriculooccipital portbagaj
Format prin afluxul de vene atriale și vene occipitale, are mai multe variante.
3. vena jugulară externă [Vena jugularis extern, PNA]
Acesta este situat pe partea laterală a gâtului, care se extinde de la gâtul maxilarului la partea de mijloc a claviculei (vezi fig. 13).
Volumul de vena jugulară externă este invers proporțională cu vena jugulară internă; Are două supape , una la gura vena subclavie și cealaltă jumătate a gâtului, ambele insuficiente.
3.1. sursă
Temporomandibulare în portbagaj sau portbagaj colectori tirolinguofacial în spatele condilului mandibulei în gât compartimentului parotidiană.
3.2. completare
Pe fața superioară a venei subclavie, în trecerea sa prin jumătatea de suprafață a aponevrozei cervicale; mai puțin frecvent se termină în confluent yugulosubclavio.
3.3. calea de relații și
Este vertical în compartimentul parotide, parotide apare la polul său inferior (unghiul posteroinferior), devine superficială și traversează mușchiul sternocleidomastoidian oblic în jos și înapoi. Acesta este îndreptată în jos, în față , și spre interior pentru a ajunge la triunghiul supraclaviculare (vezi Fig. 13).
In glanda parotida vena este localizat în afara arterei carotide externe și în interiorul nervului facial. În gâtul este acoperit de piele și platysma, iar înălțimea de la mijlocul marginii din spate a mușchiului sternocleidomastoidian este legată de col uterin suprafață ramuri ale plexului.
3.4. afluenți
- 1. venele superficiale ale spatelui și partea laterală a gâtului.
- 2. venele scapulară de sus și înapoi.
4. Vene anterioare [jugulară jugularis Anterior, PNA]
4.1. sursă
Suprahioidieni în regiune, ea are multe
variații; Puteți fi născut venă submental,
venă facial tirolinguofacial și artera (a se vedea figura 1).
4.2. completare
Vena subclavie sau confluente jugulară -
subclavicular, mai puțin frecvent.
4.3. calea de relații și
Descinde vertical cu fața frontală
gât; infrahyoid înainte de mușchi
divizarea aponevrozei cervicale
de suprafață.
Ajunge la 1 sau 2 cm deasupra scobitura sternului unde este îndoit în unghi drept să fie îndreptate orizontal spre exterior pentru a se termina in vena subclaviculara.
4.4. afluenți
- 1. Venele din integuments anterioara a gâtului.
- 2. Venele peretelui toracic anterior.
4.5. anastomoza
- 1. Arc prehioideo (nestatornic).
- 2. Arc jugular, 1 sau 2 cm deasupra scobitura sternului.
- 3. jugulară externă.
5. Posterior jugulară Vein [jugularis Posterior PNA]
- sursă
plexul venos suboccipital (occipitovertebral confluent).
- completare
În partea din spate a venei brachiocefalic sau în confluente yugulosubclavio.
venele jugulare ulterioare de scurgere a sîngelui din mușchii gâtului.
Se anastomozează cu vena vertebrală și vena jugulară posterioară opusă înălțimea procesului spinos al laturii axei.
circulația venoasă a sistemului și structurilor dentare perimaxilares
Studiul acestui sistem este extrem de important pentru a înțelege patologia chirurgicală în cazurile de răspândire infecțioasă de etiologie dentară (ex: tromboflebita sinusului cavernos..); Toate acestea este sistemul venos avalvular.
- maxilo Superior
În canalul radicular , de obicei , există o venă pastă , spre deosebire de alte părți ale corpului în cazul în care există două vene fiecare arteră.
drenaj venos a dintilor:
- Anterior 1:
- a. Vena pulpa derivată din rețeaua capilară a pulpei.
- b. vene osoase.
- c. Venele sinus (sinus maxilar).
Anastomoza dintre cele trei vene forma anterioară afluentul vena dintelui din vena suborbital care se scurge apoi conținutul său în plexul venos alveolare sau plexul venos pterigoizi. Este important să rețineți că numai școala anatomie franceză recunoaște această variantă (plexul alveolară), nu anglo - școală saxon de anatomie.
Alveolara Venoase Plexus
Format de suborbitale, palatin, venele Vidiana și Pterygopalatine; Acesta prezintă anastomoza cu vena facială prin vena alveolar.
pterygomaxillary Plexus Venoase
Acest format în întregime de afluenți ai venei maxilar; Este printre tuberozitatea maxilarului superior și fosa zigomatic, coloana vertebrala sfenoid, baza pterigoizi și pterygoids. Ambele plexuri canalele de scurgere de sânge din diferite structuri și nu doar sectorul precedent. ( A se vedea fig. 11 și 12)
- 2. Posterior:
- a. Venas pastă .
- b. vene osoase .
- c. vene Mucoasa .
Acestea converg și formează dintele posterior vena ce a primit gingivală și venele Jugal drenând pterigomaxilar plexul venos.
drenajul venos al fibromucosa palatine:
- 1. Anterior:
- a. vena sfeno - palatină intern .
- 2. Posterior:
- A. Vena Palatina posterior.
drenajul venos al fibromucosa vestibular:
- 1. Anterior:
- A. Vena suborbitaria.
- 2. Posterior:
- a. gingivoyugales vene.
- underjaw
drenaj venos a dintilor:
- Anterior 1:
- a. pastă venas
- b. cavă os
forma vena incisivă este anastomosed la această înălțime de premolari cu vena mentoniana (drenarea bărbiei tesuturilor moi).
- 2. Posterior:
- a. pastă venas
- b. vene osoase
Aceste afluenți ramură se scurge în plexul venos pterigomaxilar primește, de asemenea, vena mylohyoid.
drenajul venos al mucoasei bucale:
- 1. Anterior:
- A. vena mentoniana
- 2. Posterior:
- a. cavă orală
drenajul venos al mucoasei linguale:
- 1. anterioare și premolari:
- A. vena sublinguală
- 2. Molares:
- a. cavă submentoniana
Toate acest flux de sânge se va scurge în pterigomaxilar plexul venos și acest lucru, la rândul său, în sistemul jugulară profunda (vena jugulară internă).
ÎNTREBĂRI
- 1. Sistemul de drenaj jugulară venoasa profunda este constituit din următoarele vene:
- a) jugulară internă
- b) de mai sus jugulară
- c) jugulară externă
- d) Numai byc răspunsurile sunt corecte
- e) Nici unul nu este corect
- 2. Traseul de drenaj venos al capului și gâtului cât este mai voluminos, este format din sistem:
- a) suprafață jugulară
- b) profund jugulară
- c) a glandei tiroide
- d) nervos spinal cervical
- e) Numai b sunt corecte
3. artera carotidă comună și vena prin satelit artera carotidă internă se numește:
- a) vena jugulară internă
- b) venei jugulare de mai sus
- c) vena jugulară externă
- d) ulterior vena jugulară
- e) Numai răspunsurile corecte sunt AYC
4. Originea vena jugulară internă cu privire la:
- a) In spatele articulației sternoclaviculare în yugulosubclavio confluent
- b) Vena subclavia
- c) Vena cavă superioară
- d) dural sânilor
- e) Trunchi temporomaxillary
5. În spațiul retroestíleo, vena jugulară internă se extinde:
- a) Numai acest lucru în fosa jugulară.
- b) De la mușchiul omohyoid în vena brachiocefalic
- c) Din gonion traverseze vena cu mușchi omohyoid
- d) din Golful vena jugulară la condilul mandibulei
- e) din vena jugulară la Golful gonion
6. linguală afluent care urmează Venoase calea nervului hipoglos se numește:
- a) dorsal Vena
- b) Vena profundă
- c) ranina Vena
- d) Vena alveolar
- e) Vena submentoniana
- 7. Vena facială în gât este legată de:
- a) Suprafața mușchilor zigomatic se confruntă
- b) Fața profundă a mușchilor zigomatic
- c) facial artera inainte
- d) facial artera din spatele
- e) Numai răspunsurile sunt corecte BYD
- 8. ia act de răspunsurile pe care nu corespunde:
- a) Trunchiul temporomandibulare este în interiorul glandei parotide
- b) Convergența este la nivelul unghiului mandibular
- c) afluenți sunt venele superficiale maxilar și temporal
- d) Toate cele de mai sus sunt incorecte
- e) sunt singurele răspunsuri incorecte AYC
- 9. jugulară Arcul format prin anastomoza venelor:
- a) de mai sus jugulară
- b) jugulară internă
- c) jugulară externă
- d) de mai sus și jugulară externă
- e) ulterior jugulară
- 10. Una dintre următoarele venelor nu fac parte din plexul venos alveolar:
- a) Suborbitaria
- b) Palatine
- c) alveolară
- d) Video
- e) pterygopalatine
REFERINȚE
- 1. Testul, L; Latarjet, A. 1997. Tratatul de Anatomia omului. Potrivit lui Tomo. 9-ed. Franța, Salvat Editores SA
- 2. Latarjet, M; RUIZ Liard, A. 1996. Anatomia omului. Volumul II. Transcrise de la prima 3rd ed. Argentina. Editorial Médica Panamericana.
- 3. Figún, M; GARINO, R. 1994. Odontológica funcționale și aplicate anatomie. Ediția a 2-a 5-retipărire. Buenos Aires. El Ateneo.
- 4. Rouvière, H; Delmas, A. 1994. uman Anatomia descriptivă, topografic și funcțional. Volumul 1. capului si gatului. 9-ed. Masson SA
- 5. Netter 2001. F. Atlas de Anatomia omului. 2nd ed. Al doilea tiraj. Masson SA
- 6. Bouchet, A.; Cuilleret, J. 1988. anatomie descriptivă, topografic și funcțional. fata cu capul - Senses. Editorial Médica Panamericana.
autor:
Dr. Roberto F. Thompson V.
Comentarii
Trimiteți un comentariu